Thumb

İmplant Tedavisinde Bilinmeyenler

İmplant Tedavisinde Bilinmeyenler

Dental implant; diş eksikliklerini gidermeyi düşünülerek tasarlanmış, yapı olarak titanyumdan yapılmış diş köklerine denir. İmplant, titanyum vida, abutment ve protez olmak üzere 3 temel parçadan oluşur.

Günümüzde kullandığımız dental implantlar titanyumdan üretilir. İnterantalia titanyumun vücudunuzda her hangi alerjik reaksiyon oluşturma özelliği yoktur ve kemikle kaynaşabilme, çiğneme kuvvetlerine direnç gösterme gibi özelliklere sahip materyaldir.

İmplant, çeşitli sağlık sebepleriyle kaybettiğiniz dişlerin yerine yani çene kemiğine yerleştirilen suni titanyum diş kökleri olarak ağız sağlığınız için kalıcı çözüm sunar. İmplant diş; geleneksel kaplamaya ve protezlere oranla oldukça iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlar. Ayrıca başarılı İmplant diş tedavisi sayesinde yüzünüzde doğal görünüm de elde etmiş olursunuz.

Kısa süreli işlem olan İmplant diş operasyonu, lokal anestezi sayesinde de siz ağrı duymadan da yapılabilir. Gerektiği durumlarda genel anestezi de uygulanılabilir. Implant diş uygulanabilmesi için ilk şart diş etlerinin sağlıklı olması ve implantı uygulamasını destekleyecek kemik yapısının olmasıdır.

İmplant Diş Uygulaması Sakıncalı mıdır?

İmplant diş uygulaması sonrasında kısa sürede sosyal yaşamınıza devam edebileceğiniz, sağlıklı bir uygulamadır. Diş işleminizde aslında dikkat etmeniz gereken husus tedavi olduğunuz ortamın tam steril olup olmadığı, implant süresince size destek olacak kişilerin uzman bir ekip olmasıdır. 

İmplant diş tedavilerinin bir tarafını cerrahi bir işlem, diğer tarafını da protez işlemi oluşturur. Bu noktada protez uzmanı ile çene cerrahisi uzmanının birbiriyle bağlantılı olması ve implantın ahenk içinde uygulanması oldukça önemlidir.

İmplant Diş Kimlere Uygulanabilir?

İmplant diş uygulamasının başarısı çene kemiğiniz yeterliliğine bağlı. Implanta uygun çene yapısı implant diş başarısını belirler diyebiliriz. Örneklendirecek olursak; yeterli kemik yoğunluğuna sahip olmayan hastalarımızda yoğunluğun az olduğu bölgelere kemik tozu uygulaması tercih ederek İmplant operasyonunu gerçekleştirebiliriz. Implant diş tedavisi için üst yaş sınırında olmamak da önemlidir. 18 yaş yetişkinliğine gelmiş, kemik gelişimini tamamlayan tüm hastalara implant diş tedavisi uygulayabiliriz.

Diyabet, kan pıhtılaşması, kalp rahatsızlığı olan hastalarımız implant diş uygulaması öncesinde hekiminden izin almadan operasyon gerçekleştirilmemelidir.